Teleurstellende middag voor Hugo Boys

Zondag 20 oktober 2019

Met 3-0 verliezen en de wedstrijd beëindigen met 10 man, was het resultaat van de wedstrijd tegen Hollandia T. Hugo Boys was ook de mindere tegen de buren uit Tuitjenhorn en de nederlaag was terecht. Maar scheidsrechter van Hooff drukte wel een hele zware stempel op het duel. Met twee dubieuze strafschoppen, een heel gemakkelijk gegeven rode kaart en nog twee gele kaarten, was Hugo Boys zichtbaar aangeslagen en kon zich er niet meer bovenop knokken. Teveel energie ging verloren in de irritatie over de scheidsrechter en niet meer in het eigen spel.

De wedstrijd was aanvankelijk redelijk in evenwicht. Er waren kleine kansjes aan beide kanten. De Hugo Boys-verdediging had echter veel moeite om de rappe-en behendige- Hergy Matuka te bedwingen en in de 17e minuut resulteerde dat in een voorsprong voor Hollandia T. Na goed voorbereidend werk van Matuka, stelde hij Thomas Driesse in staat om de 0-1 binnen te tikken. Hugo Boys moest uit een ander vaatje tappen. Het spel verplaatste zich wat meer naar de helft van de tegenstander en het was Bart Snoek die keeper Tijssen op de proef stelde met een hard schot. Hugo Boys leek zich te herpakken totdat ze de eerste strafschop tegen kregen. In een ogenschijnlijk normaal duel wees scheidsrechter van Hooff resoluut naar de stip. Spits Hollenberg verzilverde dit buitenkansje, hoewel keeper Beers er dichtbij zat. Toen na de thee Hugo Boys z’n tweede strafschop tegen kreeg en het kort daarna met 10 man verder moest na de rode kaart voor Guillaume Kabel, was het laatste beetje geloof in een goede afloop verdwenen. Hollandia T vond het prima zo en Hugo Boys kon geen vuist meer maken.

Geschreven door: Gerrit van Kleef