Hugo Boys verliest uit tegen Westfriezen

Zondag 10 november 2019

Hugo Boys ging afgelopen zondag op bezoek bij Westfriezen om de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen KSV weg te poetsen en uit de onderste regionen in klasse 3A weg te blijven. Dit lukte echter niet, Westfriezen wonnen met 4-0.

Op deze mooie zondagmiddag op het schitterende complex van Sportpark 't Krijt , werd er direct vanaf de aftrap met keurig verzorgt voetbal van beide kanten een 3de klasse waardig duel uitgevochten. Beide teams kregen mogelijkheden om de score te openen, maar beide keepers waren in goede doen en hielden vooralsnog de nul. Naar mate de eerste helft vorderde werden de mannen van Westfriezen trainer Huisman toch wat onrustig omdat Hugo Boys goed speelde en soms het betere voetbal liet zien met behoorlijke kansen voor de bezoekers. Het goede combinatievoetbal van de Noordenders werd niet uitgedrukt in doelpunten dus werd er met 0-0 gerust.

Na de thee een volledig andere wedstrijd met een veel dominanter thuis team. In de 51ste minuut greep de Hugo Boys defensie niet afdoende in en vanaf de linker flank kwam de bal bij Casper van Beek en die maakte de 1-0. Westfriezen drukte door en de corner in de 60ste minuut kwam via een Hugo Boys verdediger bij Chiel Steenman die de 2-0 maakte. De mannen van Hugo Boys trainer Slaager hadden het moeilijk en even later kwam de bal door slecht uitverdedigen bij Wesly Mak die beheerst de bal langs HB keeper Beers in de touwen schoot en de 3-0 maakte. Ondanks een paar kleine mogelijkheden voor de Noordenders werd het zelfs nog 4-0. Een aanvaller van Westfriezen ging vanaf de middenlijn richting HB doel maar verdediger Borst en keeper Beers leken het op te lossen maar de aanvaller viel overdreven neer. De goed leidende scheidsrechter Mahabali legde de bal alsnog op de stip omdat de reactie van beide verdedigers op de aanvaller niet slim en ongewenst was. Michael Schotten maakte de toe gekende strafschop en zette de 4-0 op het scorebord. Westfriezen werkt zich op naar de kop en Hugo Boys zakt nu naar de kelder van de 3de klasse A.

Volgende week hopelijk beter resultaat uit tegen KGB.

Geschreven door: Harry Wolkers