SEW - Hugo Boys 3-0

Zondag 12 mei 2019

Hugo Boys komt te kort in de uitwedstrijd tegen SEW en verliest met 3-0 in Nibbixwoud.

Hugo Boys moest op deze Moederdag naar het mooie sportcomplex “de Dres” om te proberen de broodnodige punten te vergaren om nacompetitie te ontwijken.


Nadat eerder die dag het 2de team van Hugo Boys verdienstelijk won met 1-3 tegen het 2de van SEW, ging ook het vlaggenschip uit De Noord de strijd aan tegen de als 2de geplaatste mannen uit Nibbixwoud om de volle winst mee naar Heerhugowaard te nemen. Dat pakte iets anders uit, want voordat ze goed en wel bezig waren stond de 1-0 al op het scorebord. Door onnodig balverlies op het middenveld bracht SEW de bal voor vanaf de linkerkant zodat Travis Reuser de scoren kon openen. Dat was een streep door de rekening voor de mannen van HB trainer Jorgen Heurter. Niet lang daar na kregen de oranje hemden de kans om gelijk te komen. Bo Groen leek te scoren maar de bal werd van de doellijn gekeerd door een SEW verdediger. In de 23ste minuut leek de gelijkmaker wel te vallen. Na een mooie aanval met een prachtige voorzet van rechtsback Chiel Borst scoorde Bo Groen bekwaam maar scheidsrechter Mahabali keurde de goal af na vlaggen van de grensrechter van SEW. Deze beslissing werd door alles en iedereen van de bezoekers in twijfel getrokken (ook SEWers zagen geen buitenspel ) maar de 1-0 bleef staan! In de 33ste minuut maakte de thuisclub zelfs de 2-0. Na knullig balverlies in de HB defensie passeerde Jeffrey Keizer HB keeper Beers tegen de verhoudingen in. Hugo Boys was van slag en wist het even niet meer. SEW voetbalde makkelijker en had gewoon meer ervaring met de droge stroeve kunstgrasmat.

Na de thee kwam Hugo Boys er ook moeilijk door bij de SEW verdedigers. Bart Snoek kreeg nog een kans maar ook daar stond de SEW doelman precies op de goede plek en hield de nul. Het mooiste doelpunt was de 3-0. Aanvoerder Jeffrey Keizer bereikte met een schitterend lobje Mitch Rekveld randje buitenspel, en die rondde feilloos af. Ondanks de wissels die HB trainer Heurter toepaste kwamen de bezoekers voetbalvermogen tekort om het de ploeg uit Nibbixwoud echt moeilijk te maken. Zij speelde met een periodetitel op zak de wedstrijd zakelijk uit en zullen in de nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse zeker nog van zich laten horen. Hugo Boys heeft met nog 2 wedstrijden voor de boeg nog goede kans om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen maar dan zal er, afhankelijk van de resultaten van Winkel en VVS, wel gewonnen moeten worden van VVW en/of Grasshoppers.
Volgende week de eerste kans op punten thuis tegen Grasshoppers.


Geschreven door: Harry Wolkers

Terug naar het overzicht