Hugo Boys pakt tegen Winkel belangrijke punten

Maandag 25 februari 2019

Het was voor zowel Hugo Boys als Winkel een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om weg te komen van de onderste plaatsen. De omstandigheden waren goed voor deze regionale strijd.

Vanaf het begin acteerden beide ploegen angstig en hadden moeite met het maken van het spel. Veel lange ballen in de hoop dat ie een keer goed zou vallen. In de 20e minuut was er een kansje voor Jari Veldman. Hij kopte de bal net over na een mooi strakke voorzet van Giel Borst. Aan de andere kant zorgden een paar hoge ballen voor ogenschijnlijk gevaarlijke situaties, maar de Hugo Boys verdediging, met uitblinker Boy Groen, bleef fier overeind. Na een ruim half uur werd de status quo toch gebroken. Jeffrey de Cocq van Delwijnen plaatste zijn vrije trap met veel gevoel in de rechter bovenhoek en bezorgde daarmee zijn ploeg een welkome voorsprong. Ook na deze 0-1 achterstand drong Winkel niet aan en lieten ze het initiatief aan de oranjehemden.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Winkel hanteerde veelvuldig de lange bal maar echt gevaarlijk werden ze niet en nadat Bo Groen de 0-2 aantekende, was de weerstand gebroken. Hoewel Hugo Boys in het recente verleden wat problemen kende met het over de eindstreep trekken van een overwinning, bleven ze nu fier overeind. Slechts één, net over geschoten afstandsschot van Winkel, kon de aanhangers van Hugo Boys enigszins verontrusten, maar daar bleef het bij. Een terechte en zéér welkome overwinning voor de mannen uit De Noord.

Geschreven door: Ger van Kleef