Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys weer met lege handen

Zondag 2 december 2018

De dappere poging om de negatieve reeks van drie nederlagen op rij te doorbreken is Hugo Boys helaas niet gelukt. De punten bleven in Warmenhuizen na de 2-0 nederlaag tegen VIOS-W. Niet dat Hugo Boys zoveel minder was dan haar tegenstander, maar de ploeg uit Warmenhuizen was simpelweg doeltreffender.

Al in de 1e minuut moest keeper Beers redding brengen om een snelle achterstand te voorkomen. Op een moeilijk bespeelbaar veld was VIOS-W qua veldspel iets sterker. Toch waren er kansen over en weer. In de 21e minuut waren er twee grote kansen voor de spitsen van VIOS-W, maar deze werden door Boy Groen en keeper Nick Beers onschadelijk gemaakt. Aan de ander kant was het Bob de Wit die zijn tegenstander te vlug af was om vervolgens hard in te schieten. Zijn schot werd gekeerd. Even later speelde Bart Snoek zich knap vrij om vervolgens de bal fraai over keeper Laan te lobben. Jammer voor hem en Hugo Boys ging zijn bal net naast. Op slag voor rust verraste keeper Beers van Hugo Boys nog bijna zijn collega aan de andere kant. Zijn verre uittrap stuitte verrassend over Laan heen en maar nét over de lat.

De tweede helft begonnen de Oranjehemden sterk. In een vloeiende aanval bezorgde Jeffrey de Cocq van Delwijnen de bal bij Bob de Wit. Zijn vlammend schot op doel werd ter nauwer nood overgetikt door de VIOS-doelman. Halverwege de 2e helft nam VIOS-W het initiatief weer over. Een strak aangesneden vrije trap werd bekwaam ingetikt door Nick Schipper hetgeen de 1-0 betekende. Dit was het teken voor trainer Jorgen Heurter om zijn tactiek aan te passen. Er moest meer druk naar voren komen. Bas Haaisma kwam in de plaats voor Jos Rendering en middenvelder Jeffrey de Cocq van Delwijnen werd gewisseld voor de altijd fysiek sterke- en altijd opportunistisch- spelende Martijn Hand. Dit resulteerde in twee grote kansen voor de Wit en Bo Groen. Maar keeper Laan en verschillende verdedigers van VIOS-W verhinderden de gelijkmaker. En zoals je wel vaker ziet, dan valt ie aan de andere kant. In de laatste minuut snelde Nick Schipper zijn tegenstander voorbij om vanaf links voor te zetten. Zijn (mislukte-) voorzet belandde over keeper Beers in het Hugo Boys-doel en bezorgde de 2-0 overwinning voor VIOS-W.

Geschreven door: Ger van Kleef