Zondag 7 oktober 2018

Het was een lekkere nazomermiddag in Hoogwoud waar Hugo Boys op karakter er een gelijkspel uit wist te halen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Grashoppers de drie punten thuis wilde houden. In de 6e min. kwam er een voorzet van rechts die door de spits van Grasshoppers op doel werd gekopt. Maar keeper Nick Beers stopte de bal goed met zijn voeten. Nog geen minuut later een kans voor Grasshoppers over links en op de vuisten van Nick Beers. Op dit moment kwam Hugo Boys lastig onder de druk van Grasshoppers uit. Maar in de 13e minuut kreeg Hugo Boys aan de rechterkant van het veld een vrije trap. Jeffrey de Cock van Delwijnen gooit de bal in de zestien van Grasshoppers. Jesper hoogland komt nog net aanglijden en raakt de bal zo dat hij over de keeper in het doel valt 0-1. Grasshoppers ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Eerst een schot recht op Nick Beers en daarna nog een kans die net naast werd geschoten. In de 22e min. komt er over rechts een aanvaller van Grasshoppers door met de bal die hij langs de Hugo Boys verdediger schiet en in de zestien handig blijft haken met zijn been waardoor de scheidsrechter er een penalty voor geeft 1-1. Het was een fysieke wedstrijd waardoor er wat blessures ontstonden en Bas Haisma eraf moest door dat zijn enkel dubbelklapte. Jari Veldman kwam erin op het middenveld waardoor er wat geschoven werd achterin. Boy Groen moest nog een bal van de lijn koppen om te zorgen dat Hugo Boys met een gelijkspel de rust in ging.

Tweede helft probeerde Grasshoppers nog meer druk te zetten. Hugo Boys had het hier moeilijk mee waardoor ze nog maar weinig van eigen helft af kwamen. Er kwam nog wel een goede uitgespeelde kans. Bo Groen die over rechts de bal voorgaf op Jari Veldman. Hij lag de bal goed terug waarop Jesper Hoogland de bal net over het doel heen schoot. De wedstrijd begon wat grimmiger en harder te worden dit leidde tot wat gele kaarten en meerdere overtredingen. Hugo Boys hield goed stand en kon het verdiende gelijkspel vast houden.

Volgende week speelt Hugo Boys thuis tegen VVW.

Geschreven door: Jeroen Baltus