Hugo Boys wint slijtageslag tegen Succes met 1-3

Zondag 3 juni 2018

Hugo Boys moest in de eerste nacompetitiewedstrijd aantreden tegen de nummer 2 van de 4de klasse A, uit in Hippolytushoef tegen Succes.
Er moest op deze zomerse zondagmiddag een winnaar komen om door te komen naar de volgende ronde voor promotie naar de 3de klasse. Beide teams waren gedreven en gingen de strijd vol aan voor de overwinning.

Hugo Boys kreeg al vroeg in de wedstrijd wat kansen maar als zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Succes middenvelder Norder slalomde van af de middenlijn door de Hugo Boys defensie en bracht Succes spits Job van den Esschert in stelling om de 1-0 te maken.

De bezoekers uit De Noord deden er een tandje bij en maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Linksback Bas Haisma kreeg de bal op randje zestien en schoot hem precies in de linkerbenedenhoek langs invalkeeper Freek de Kort en maakte de 1-1.

Na de thee een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden voor beide teams. De Succes spitsen schoten van dichtbij 2 maal rakelings over en ook de voorhoede van de mannen uit Heerhugowaard wisten het net niet te vinden in de regulieren speeltijd.

In de verlenging steeg de spanning maar ook de krachten vloeide weg. In de 103e minuut werd de wedstrijd beslist! Invaller Thomas Kunst schoot laag op de linkerpaal. De jeugdige debutant Bart Zuurbier schoot de terugkaatsende bal binnen en maakte de 1-2.

Nog dezelfde minuut viel het doek voor de thuisclub. Bo Groen, de helft van de uitblinkende voetbaltweeling kreeg de bal op het middenveld en schoot schitterend van ver de 1-3 in de rechterbovenhoek. Dit was voor deWieringers de genadeklap. De mannen van Jorgen Heurter kregen nog mogelijkheden om de uitslag verder uit te bouwen maar de pijp was goed leeg door de geleverde strijd.

Volgende week in de 2de ronde moet er aangetreden worden in Julianadorp tegen de plaatselijke FC. Met deze inzet en veerkracht moet ook dat gaan lukken.

Geschreven door: Harry Wolkers