De Rijp opgerold door ontketend Hugo Boys

Zondag 13 mei 2018

De nummers 2 en 3 van de 4e klasse B troffen elkaar op het mooie complex van de Hugo’s in Heerhugowaard-De Noord.

Hugo Boys begon scherp en in de eerste 10 minuten waren er al twee grote kansen voor Jos Rendering en Thijs Wolkers. In beide situaties redde keeper Timmer. Maar Hugo Boys voelde dat er meer in zat en voetbalde fris en dominant. In de 12e minuut was het dan zover. Uit een corner van Jos Rendering, knikte Thijs Wolkers beheerst binnen. En Hugo Boys ging door, voerde de druk op en De Rijp kreeg niet de gelegenheid om op te bouwen. In de 22e minuut onderschepte Thijs Wolkers de bal, dribbelde de zestien binnen en werd onderuit gehaald. De verdiende strafschop werd probleemloos ingeschoten door Jeffrey de Cocq van Delwijnen. De Rijp kon tot dan toe weinig terug doen, maar na een half uur spelen was het dan toch Valentijn Jonk die in het midden een paar Hugo Boys-verdedigers uitkapte om vervolgens loepzuiver binnen te schieten. Deze aansluitingstreffer leek De Rijp wat moed te geven. Ze werden wat feller in de duels en het werd weer een wedstrijd. Dat duurde echter slechts tot de 39e minuut. In een aanval over de rechterkant was het Bob de Wit die de marge herstelde naar twee en even later vergrootte Bo Groen die marge naar drie. Met een 4-1 voorsprong ging Hugo Boys comfortabel de rust in.

Ook in de 2e helft was Hugo Boys duidelijk de bovenliggende partij. Al na 3 minuten was het raak. Bo Groen sprintte zijn directe tegenstander voorbij en zette strak voor. Via verdediger Niels van Bavel belandde de bal in de goal. Hugo Boys bleef gretig. Met verzorgd spel werd snel de diepte gezocht en volgde kans na kans. Jos Rendering tekende voor de 6-1 en 7-1. De Rijp kon slechts éénmaal het Hugo Boys-doel vinden. Een mislukte voorzet belandde in een mooie boog achter keeper Beers. Bo Groen had, namens Hugo Boys, het laatste woord. Hij zorgde voor de 8-2 eindstand. Door deze ruime overwinning heeft Hugo Boys de 2e plaats overgenomen van De Rijp.

Geschreven door: Ger van Kleef