Kwekerij Plak

Kwekerij Plak
Zie voor meer informatie over onze kwekerij de website.
Kwekerij Plak is al jaren een begrip, tot voor kort bekend onder de naam Plak Chrysanten.
Kwekerij Plak bestaat al 3 generaties. Opa Plak begon in eerste instantie met het telen van tulpenbollen en kool ,in 1966 nam Jan Plak het stokje over . Hij stapte over op de teelt van diverse potplanten en snijbloemen en is later samen met Theo begonnen met het vermeerderen van chrysantenstekken. Vanaf 1999 hebben wij, Theo en Evelien, het bedrijf overgenomen.
Wij hebben ons vanaf die tijd tot en met 2018 met veel plezier bezig gehouden met de vermeerdering van chrysantenstekken. In 2008 bleek ons bedrijf te klein te zijn geworden voor de grote vraag naar stekken waardoor wij de samenwerking zijn aan gegaan met een productielocatie in Bogor, Java.
Doordat de productielocatie in Indonesië in 2018 door een ander bedrijf werd overgenomen en wij tevens constateerde dat de markt voor chrysantenstekken af nam hebben wij besloten om ons per 2019 alleen nog te richten op de vermeerdering van Dianthus Barbatus BarbarellaŽ.
Dianthus barbatus BarbarellaŽ uit stek is uitsluitend bij ons bedrijf verkrijgbaar. Wij vermeerderen de stekken sinds 2017, onze ervaring is dat stekken een uniformer en zwaarder gewas opleveren.
Daarnaast houden wij ons bezig met het telen van een divers assortiment bloemen, hierbij altijd oog voor hetgeen de markt nodig heeft.