Kwekerij Slijkerman

Kwekerij Slijkerman
SlijkermanKalanchoë, derde generatie familiebedrijf sinds 1946.

Wij zijn specialist in Kalanchoë.

Cor Slijkerman begon in 1946 met teelt van groenten en later gerbera's en potchrysanten. Toen zijn zoon Johan het bedrijf overnam begon de Kalanchoë teelt en in 2001 ook de veredeling. Tegenwoordig neemt Stefan Slijkerman de leiding van de internationaal georiënteerde organisatie.

Ons team van gekwalificeerde medewerkers werkt aan innovatieve Kalanchoë-variëteiten, waarbij dagelijks moderne technieken worden gebruikt. Hierbij pionieren we in het creëren van nieuwe kleuren, nieuwe teeltmethoden en een betere houdbaarheid. We hebben rassen die geschikt zijn voor verschillende potmaten en klimaatomstandigheden, waardoor telers wereldwijd een onderscheidend assortiment krijgen.

We hebben meer dan 35 jaar ervaring met het selecteren en kweken van Kalanchoë-stekken. We produceren onze stekken op verschillende productievestigingen over de hele wereld, met respect voor onze mensen en de planeet.
We telen ook bloeiende Kalanchoë in onze sterk geautomatiseerde kas van 50.000 m2 in Nederland. Dit doen we op een duurzame manier, waarvoor we gebruik maken van biologische gewasbescherming. Hierdoor zijn we MPS Product Proof gecertificeerd.

Onze productiefaciliteit biedt telers de mogelijkheid om onze rassen in een praktische omgeving te ervaren. Maak hiervoor van te voren een afspraak zodat we voor u genoeg tijd kunnen inplannen.