Hugo Boys wint uiteindelijk royaal met 1-5 bij Nieuwe Niedorp.

Zondag 29 april 2018

Afgelopen zondag speelde Hugo Boys de eerder afgelastte uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp. Wilden de Noordenders zicht houden op de 3de plaats in de 4de klasse B, dan moest er van het moeizaam draaiende Nieuwe Niedorp gewonnen worden.

De mannen van HB trainer Jorgen Heurter begonnen voortvarend met aanvallend voetbal. Verschillende mogelijkheden tot zelfs een bal op de lat boven NN keeper Sierka, maar het scorebord bleef op 0-0. Tot vlak voor rust, toen Bo Groen een afgeketste bal van dichtbij binnen schoot en de 0-1 liet verschijnen.

Na de thee werd het al snel gelijk. In de 48ste minuut kopte de Nieuwe Niedorp rechtsbuiten Hugo Bossen een lange bal vanaf links langs keeper Beers en maakte de 1-1. Dit was voor Hugo Boys het sein om er een schepje er bovenop te doen, en niet zonder resultaat. In de 55ste minuut werd het 1-2. Jos Rendering nam een vrije trap die nog net door Bart van de Burg werd geraakt voor de bal de doellijn passeerde. Toen knakte er wat bij de thuisclub en dicteerde Hugo boys de wedstrijd. Het mooiste doelpunt was de 1-3 van Bas Haisma. Hij bracht met zijn fantastische trap in de verre hoek enkele van de meegereisde Hugo Boys supporters(o.a. voorzitter Wim Haisma) in complete extase! De oranjehemden denderde door en de 1-4 kwam er ook snel. Met mooi combinatievoetbal via Wolkers en Groen mocht Bob de Wit de score uitbouwen. In de 77ste minuut nam Jos Rendering een corner die Thomas Kunst binnen kopte en de 1-5 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week moet er weer ingehaald worden en wel uit tegen KSV.

Geschreven door: Harry Wolkers