Hugo Boys wint van tiental WMC’ers

Dinsdag 6 februari 2018

Onder koude omstandigheden is de Waardse derby tussen WMC en Hugo Boys gewonnen door de gasten. De bezoekers stapten met 1-4 van het veld af. De ploeg van Jorgen Heuter speelde 80 minuten tegen 10 man. Met een achterstand van 5 punten houdt Hugo Boys Koedijk in het vizier.

Hugo Boys startte goed aan de wedstrijd. Iep Stam bediende Bob de Wit, die de bal vervolgens langs de keeper schoof in de verre hoek, stand 0-1. Vijf minuten later pakte Faruk Deveci een oliedomme directe rode kaart. De speler van WMC uitte zijn frustratie na het maken van een overtreding op Jesper Hoogland.

Waar de Noordenders het spel proberen te maken in de derby, is het WMC dat meerdere opgelegde kansen krijgt. Tot tweemaal aan toe wordt de bal van de lijn gehaald en ook keeper Nick Beers moet enkele reddingen verrichten. Het is kort voor rust spits Thomas Kunst die de score uit een corner met het hoofd verdubbelt, stand 0-2.

Na rust komt WMC via een terechte penalty dichterbij, stand 1-2. Ondanks een man minder voetbalt WMC beter, maar is het Bob de Wit die het verschil weer terug naar 2 doelpunten brengt. Invaller Bart Zuurbier schiet kort voor tijd de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Geschreven door: Lex Rendering